Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, o restructurare financiară ce ar urma să se aplice debitorilor care au datorii mai mari de un milion de lei. Teodorovici a afirmat că principalii beneficiari ai acestei măsuri vor fi firmele din mediul privat.  

Teodorovici a explicat că restructurarea fiscală, ce va fi reglementată print-o ordonanţă de guvern, îi vizează pe debitorii care au, până la 31 decemrbie 2018, datorii mai mari de un miolion de lei. În baza unui plan de restruturare, plata acestor datorii va fi eșalonată sub supravegherea fiscală a ANAF pe perioada acestei înlesniri.

Teodorovici a explicat că principiile sunt asemănătoare celor din domeniul insolvenţei.

„Se face o eșalonare a obligațiilor și se poate reduce până la jumătate din principal, 30-40-50%. Sunt mai multe propuneri. Dacă acea companie respectă acest calendar, atunci se șterg accesoriile la finalul acestei perioade. Dacă nu, situația revine la momentul inițial. La momentul acela, lucrurile s-au închis pentru acea companie”.

“Nu este o amnistie, este o măsură financiară. (…) Se propune și anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion de lei dacă obligațiile principale se achită până la 31 noiembrie 2019. Aici vorbi și de persoane fizice și juridice”, a precizat Eugen Teodorovici

Articolul precedentCare este cea mai vândută mașină electrică din Europa
Articolul următorMultinaționalele se plâng de controale fiscale tot mai riguroase