Economia Elveţiei a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 40 de ani

Economia elveţiană a înregistrat în trimestrul trei cel mai rapid ritm de creştere din ultimele patru decenii în condiţiile în care activitatea comercială şi-a revenit din colapsul cauzat de măsurile de lockdown.

Produsul Intern Brut a avansat cu 7,2% mulţumită creşterii consumului şi a investiţiilor în echipamente şi construcţii. În trimestrul anterior, economia s-a prăbuşit cu 7%. În pofida recuperării record, economia este cu aproximativ 2% mai mică decât era înainte de pandemie, scrie Bloomberg, citat de mediafax.

Diferenţa este mult mai mică decât decalajele observate la marile economii din zona euro. „În comparaţie cu ţările vecine, economia elveţiană a reuşit să facă faţă până acum crizei coronavirusului relativ nevătămată“, arată secretariatul de stat pentru afaceri economice.

Elveţia ar putea evita o nouă contracţie în ultimul trimestru al acestui an deoarece guvernul a decis să nu introducă un al doilea blocaj pe scară largă, iar programele de şomaj parţial au protejat piaţa muncii.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentUn mare retailer de fashion a anunţat că închide toate magazinele
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban inaugurează astăzi primii kilometri din Autostrada Moldovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau