După operațiunea „Iceberg”, ANAF a demarat operațiunea „Tomis”. Pe cine vizează Fiscul

ANAF a demarat o nouă operațiune de control care va dura cel puțin trei luni.

 

Peste 100 de inspectori ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sunt implicati într-o operațiune de monitorizare și control ale punctelor vamale Constanța Port și Constanța Sud Agigea, denumită „Tomis”, timp de peste trei luni, potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de ANAF.

Anuntul ANAF vine la o zi dupa ce a fost dezvăluită o altă campanie în forță a Fiscului, operațiunea „Iceberg”, care vizeaza companiile mari din toate domeniile de activitate economică.

Potrivit site-ului ANAF, acțiunea din operațiunea „Tomis” vizează atât verificarea operațiunilor de import, cât și tranzacțiile ulterioare, respectiv livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul național și livrarea intracomunitară ori exportul marfurilor.

„La punctele vamale din judetul Constanta, inspectorii vor verifica, in primul rand, daca valoarea de import a bunurilor este cea reala, fiind, totodata, prezenti la verificarea lor fizica. Daca se vor constata probleme, controlul va fi extins pe tot lantul de tranzactionare, respectiv asupra societatilor care au contractat deja achizitia bunurilor importate”, au explicat reprezentanții Fiscului.

Începând cu data de 3 ianuarie, ANAF are un nou președinte, Ionuț Mișa fiind înlocuit de premierul Dăncilă cu un practician în insolvență fără experiență în zona administrației publice, Mihaela Triculescu, un apropiat al lui Darius Vâlcov, „premierul din umbră” al României.

Articolul precedentImporturile foarte mari, cauză a prăbușirii leului. Cine e vinovat pentru „dezordine”
Articolul următorScenariu apocaliptic. Ce se întâmplă dacă BNR întărește leul