Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că Guvernul s-ar putea reuni, vineri, într-o nouă ședință specială pentru a adopta ordonanța de urgență privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare și prorogarea unor termene.

OUG pregătită de Guvern face referire la modificarea Pilonului II de pensii și la aplicarea unei „taxe pe lăcomie” pentru bănci.

Dragnea a spus că a înțeles de la premier că OUG va fi adoptat vineri. Până vineri vor mai fi discuții pe forma finală a textului.

Liviu Dragnea anunță că Guvernul va adopta, într-o nouă ședință de Guvern, ce urmează să aibă loc vineri, OUG în care se vor modifica termenii Pilonului II de pensii, se va introduce o ”taxă pe lăcomie” și va fi plafonat prețul la gaze și electricitate.

Șeful PSD a dat asigurări că ”nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de pensii”.

”Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de pensii. Au rămas să discute să vadă care e cea mai bună variantă, pentru ca fondurile de pensii să poată să învestească și să nu se pună problema afectării existenței pilonului de pensii. Să poată opta dacă mută banii sau să investească în titluri de stat. Nu mai poate fi păstrat acel comision pe care aceste societăți îl pun pe banii pe care deponenții îi pun, e o taxă de 2,5%. Nu mai e cazul. Va fi stabilit la cât va ajunge acel comision.”, a spus Liviu Dragnea.

Articolul precedentConsiliul Economic și Social, aviz negativ pe taxa de lăcomie
Articolul următorDragnea, atac la OMV-Petrom