Cum răspunde Consiliul Concurenței la acuzațiile că băncile manipulează dobânzile interbancare

Consiliul Concurenţei anunță că nu a primit nici o sesizare de la instituţiile publice referitoare la posibile înţelegeri ilegale între bănci în ceea ce priveşte creditarea companiilor, dar că are în derulare două investigații din oficiu. Precizările vin după ce Liviu Dragnea  a acuzat duminică, într-un discurs la partid, că băncile străine ar avea o înțelegere pentru manipularea ratei dobânzii interbancare (ROBOR).

Consiliul Concurenței arată că are în derulare două investigaţii declanşate din oficiu, pe piaţa serviciilor de leasing operational şi pe piaţa de leasing financiar şi a creditului de consum din România. În cadrul investigaţiilor s-au desfăşurat inspecţii inopinate la sediile a 25 de bănci, Instituţii Financiare Non-Bancare (IFN), societăţi de leasing, asociaţii profesionale şi patronale, această acţiune fiind cea mai amplă investigaţie a instituţiei. Rezultatele investigaţiilor vor fi făcute publice, imediat după finalizarea acestora şi luarea unei decizii.

Mai mult, Consiliul Concurenței acuză voalat Parlamentul că nu a implementat recomandările sale pentru creșterea gradului de concurență din piața bancară și pentru scăderea comisioanelor bancare.

Sursa: Comunicat Consiliul Concurenței

Articolul precedentRomânia, campioana scumpirilor în Europa
Articolul următorComisia Europeană somează Guvernul să returneze banii vărsaţi în Oltchim