Cum arată noul Ford Puma, care va fi produs din acest an la Craiova

Americanii de la Ford au confirmat că noul SUV Puma va debuta în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt care și-a deschis porțile marți, 10 septembrie.

 

Târgul auto de la Frankfurt, considerat altădată cel mai important şi mare Salon Auto din lume, lipsesc numeroase mărci precum Alfa Romeo, Renault, Aston Marin, Citroen, Fiat, Dacia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Toyota şi Volvo.

Chiar şi aşa, mărcile germane, de la VW la BMW şi Opel dar şi americanii de la Ford promit o serie de noutăşi importante precum VW ID.3, noile versiuni electrificate de la BMW precum X1, X3 sau Seria 3, conceptul BMW Vision M Next sau noul MINI Cooper SE Countryman ALL3 plug-in hybrid.

Ford estimează că, până în 2022, vânzările de maşini electrice vor ajunge la un milion de unităţi şi le vor depăşi pe cele de vehicule tradiţionale, potrivit unui comunicat de presă al producătorului american.

Ford a lansat marţi la Salonul Auto de la Frankfurt o gamă nouă vehicule ce vor pregăti terenul pentru ca modelele electrificate să depăşească în câţiva ani, la nivel de vânzări, numărul cumulat de maşini cu motoare convenţionale.

„Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creştem substanţial numărul de opţiuni cu propulsie electrificată pentru clienţii noştri, care vor putea să aleagă varianta care se potriveşte cu nevoile lor”, a declarat Stuart Rowley, preşedinte Ford Europa, citat în comunicat.

Ford a confirmat că noul SUV Puma va debuta în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt în echiparea Titanium X, care include, printre altele, jante din aliaj de 18 inch și inserții din lemn, informează automarket.ro.

Ford a prezentat primele imagini și informații tehnice despre noul SUV Puma produs la uzina de la Craiova în cadrul unui eveniment media care a avut loc la sfârșitul lunii iunie. Totuși, la vremea respectivă, constructorul american a prezentat doar echiparea ST-Line a noului model.

Ford a anunțat însă acum că noul Puma va avea premiera pentru public cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care se va desfășura pe parcursul săptămânii viitoare. În plus, publicul prezent la salonul din Germania va avea ocazia să vadă Puma în echiparea Titanium X.

Articolul precedentPrețul petrolului a explodat din nou
Articolul următorMoody’s retrogradează Ford la categoria „junk”