Creditele se scumpesc cu fiecare nouă majorare a ROBOR. Azi, un pic mai rău ca ieri

Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din mai 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele Robor la 3 luni, indicele în funcție de care sunt dobânzile variabile la majoritatea creditelor în lei a urcat miercuri la 3,15% cel mai mare nivel de mai mult de patru ani. În 7 mai 2014, Robor la 3 luni a fost 3,16%, nivel, care în ritmul actual, va fi atins sau depășit joi.

Marți, indicele Robor la 3 luni, urcase la 3,14%, o apreciere de 0,01 puncte procentuale.

Indicele Robor la 6 luni a scăzut miercuri la 3,23%, după ce marți urcase la 3,24%, cel mai mare nivel din 14 mai 2014, când a fost 3,24%.

În aceste condiții, în care dobânzile urcă accelerat, iar riscul creșterii presiunilor inflaționiste e tot mai mare, este de înțeles insistența BNR de a reduce gradul de îndatorare al persoanelor care doresc să mai apeleze la un credit.

 

Articolul precedentMF pune la bătaie 145 mil euro de ajutor de stat, și scade plafonul maxim pentru ca ”să se” ajungă la cât mai multe firme
Articolul următorBanca Mondială acordă un împrumut de 400 milioane euro României, pentru dezastre

Comments are closed.