Creditele „Prima Casă” s-ar putea scumpi după introducerea noului indice

Creditele „Prima Casă” ar putea deveni mai scumpe decât cele ipotecare standard, odată cu introducerea în calculul ratelor a indicelui care înlocuieşte ROBOR.

Două bănci iau în considerare să excludă programul „Prima Casă” de la noua formulă de calcul pentru creditele în lei cu dobândă variabilă, potrivit Digi24. În condiţiile în care se păstrează vechea formulă, cea bazată pe ROBOR, ratele la un împrumut prin Prima Casă ar putea să fie mai mari decât la un credit ipotecar standard.

„În acest moment sunt cel puţin două bănci care interpretează în acest fel legislaţia. Ordonanţa 19 aduce un nou indice de calcul la creditele contractaet după data de 2 mai. Pentru Prima Casă această regulă nu se mai aplică. Pentru acest produs dobânzile vor rămâne nemodificate”, a declarat analistul bancar Dragoş Nechifor, potrivit Digi24.

Potrivit acestuia, lucruruile se vor lămuri, cel mai probabi, după data de 2 mai, când BNR va anunţa pentru prima dată valoarea noului indice în funcţie de care se vor calcula ratele.

 

Articolul precedent,,Vânătoarea de angajați”, avans de peste 430%
Articolul următorGuvernul Dăncilă împrumută în luna mai „o căruță de bani”, pe spinarea românilor