Decizie importantă luată de premierul Nicolae Ciucă. Șeful Vămilor a fost demis după un an și jumătate la conducerea noii instituții. Este a treia plecare din instituții importante în stat în ultimele 24 de ore.

remierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că l-a demis din funcţie pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient”, a transmis şeful Guvernului.

L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un comunicat oficial.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat și motivul demiterii șefului Vămilor.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni”, potrivit premierului.

Valul de demiteri și demisii vine la doar o zi de când Lucian Heiuș a anunțat că demisionează de la conducerea ANAF. Acesta a precizat că nu poate să asigure procesul de modernizare al Fiscului și a anunțat că în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Și Sorin Gal, șeful Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, și-a anunțat demisia din funcție, luni, 29 mai.

Articolul precedentWizz Air suspendă 12 rute din România, pe toate cele 4 mari aeroporturi. De când intră în vigoare decizia?
Articolul următorANAF are președinte interimar. Cine a fost numit în locul lui Lucian Heiuș?