Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea a intrat în faliment

  Tribunalului Vâlcea a dispus începerea procedurii generale a falimentului combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, potrivit unui comunicat transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

  „Societatea Oltchim SA informează acţionarii şi pe cei interesaţi despre soluţia instanţei publicată pe site-ul portal.just.ro, la termenul din 8 mai 2019, în dosarul de insolvenţă nr. 887/90/2013 aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, respectiv: Instanţa admite cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L. În temeiul art. 107 alin. (1) lit. C raportat la art. 105 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 dispune începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA”, arată comunicatul.

  De asemenea, instanţa desemnează provizoriu, în calitate de lichidator judiciar, consorţiul de lichidatori judiciari Rominsolv S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L., care va avea o retribuţie lunară de 1.000 lei.

  În plus, tribunalul dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei.

  „Fixează termenul maxim de predare a gestiunii de către consorţiul de administratori judiciari, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi dispune predarea către consorţiul de lichidatori judiciari, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă”, se arată în comunicat.

  Termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii este 20 iunie 2019.

  A fost fixat şi termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 5 iulie 2019.

  Termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii a fost fixat la 11 iulie 2019. Iar termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la este 30 iulie 2019.

  Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

  Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar, cu 54,8% din acţiuni.

  Articolul precedentMotorul economiei românești se supraîncălzește
  Articolul următorBRD opreşte temporar sistemul informatic de carduri