Chinezul se îmbracă de la Prada. Mărcile de lux sfidează războiul comercial

Mărci de lux precum Prada, L’Oreal sau LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) investesc în China, într-un moment considerat deloc favorabil.

Decizia marilor companii vine după cinci ani în care acestea și-au încetinit cheltuielile, tocmai când țara asiatică înregistrează o atenuare a creșterii economice, scrie Reuters.

Dar managerii se arată încrezători. Tinerii chinezii din generația Millennials sunt dispuși să dea tot mai mulți bani pe haine și accesorii de fashion scumpe, deși statul chinez, prin represiunea împotriva corupției și a unui stil de viață extravagant, încearcă să inhibe aceste tendințe.

Brandurile își revizuiesc politica de vânzări, deschizând magazine în orașele de nivelulul 2 sau 3

Tinerii, care reprezintă aproximativ 30% din vânzările din China ale sectorului, sunt mai puțin sensibili la demografie și la evoluția factorilor economici, afirmă directorii companiilor de profil.

„În China a apărut o clasă cu venituri mari, sau o clasă de mijloc cu venituri mari, iar milenialii din această categorie nu ezită absolut deloc să cumpere mărci de lux”, a declarat Jean-Paul Agon, președinte și CEO al grupului cosmetice L’Oreal.

Copiii chinezi din familii înstărite poartă mărci de lux de la vârste fragede, iar acum, ajunși la vârste între 20 și 34 de ani, vor numai accesorii „de firmă”, de la bijuterii și modă până la cosmetice și genți de mână, spun experții industriei.

Pe de altă parte, aceștia aleg să rămână în provinciile periferice ale țării, evitând orașele mai mari, cum ar fi Beijing și Shanghai, datorită industrializării rapide și urbanizării.

„Cine cheltuiește? Este vorba de cei născuți în anii ’90, tânăra generație. Veniturile din acest segment au crescut în China cu aproximativ 15-20% în prima jumătate a anului”, a afirmat Daniel Zipser, partener senior la McKinsey & Co.

Mărci precum Gucci, Kering, Burberry sau producătorul de genți Hermes au constatat, de asemenea, o creștere a cererii pentru produsele lor, în pofida războiului comercial dintre China și SUA, cu implicații în toată lumea.

Prețurile bunurilor de lux din țara asiatică, anterior semnificativ mai mari decât în Europa și Statele Unite, au scăzut treptat. Taxele au fost, de asemenea, reduse cu 7-17%, ceea ce le permite firmelor să aplice ieftiniri.

Articolul precedentAlertă ! 725 focare de pestă porcină, în 10 județe. Peste 70.000 de porci sacrificați
Articolul următorBugetarul câștigă cu 1.300 de lei mai mult decât angajatul de la privat

Comments are closed.