CEO-ul Intel demisionează după ce s-a aflat că a sedus o subordonată

Directorul executiv al Intel Corp, Brian Krzanic, a demisionat, joi, după ce s-a dovedit că a întreținut o relație consensuală cu o angajată, încălcând astfel regulamentul intern al companiei.

Șeful celui mai mare producător de microprocesoare din SUA este cel mai recent dintr-o serie de oameni puternici din afaceri și politică care își pierd locul de muncă sau își dau demisia din cauza relațiilor considerate inadecvate, un fenomen evidențiat de mișcarea #MeToo.

„O investigație în curs de desfășurare efectuată de un consiliu intern dar și de unul extern a confirmat o încălcare a politicii interne a Intel, care se aplică tuturor managerilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Consiliul de Administrație l-a numit pe Robert Swan (Chief Financial Officer) ca CEO interimar și a declarat că a început acțiunea de recrutare a unui CEO permanent, incluzând atât candidați interni, cât și cei externi.

Intel a refuzat să furnizeze informații suplimentare despre anchetă.

Krzanich, în vârstă de 58 de ani, a fost numit CEO al Intel în mai 2013 și a fost responsabil de direcționarea concentrării companiei către dezvoltarea centrelor de date. Cotația acțiunilor Intel s-a dublat în timpul mandatului său.

În același timp, Intel a anunțat îmbunătățirea previziunilor privind veniturile și profitul pentru cel de-al doilea trimestru, declarând că se așteaptă ca veniturile trimestriale să fie de aproximativ 16,9 miliarde de dolari și un profit de aproximativ 99 de cenți pe acțiune, în creștere față de o previziune anterioară de venituri de 16,3 miliarde USD și profit de 85 de cenți.

În debutul ședinței de tranzacționare de pe Wall-Street, acțiunile Intel scădeau cu 1,93% la 52,43 de dolari.

Articolul precedentS&P a scazut ratingul Transgaz. Bursa reacționează
Articolul următorGuvernul o dă la pace cu transporatorii şi adoptă schema de ajutor de stat

Comments are closed.