Ce spun românii de prețurile la alimente și facturile uriașe la energie

Valul de scumpiri îi îngroapă pe români. Facturile la energie și gaze au explodat, iar prețurile alimentelor sunt exagerate, spun oamenii care abia se mai ajung cu banii. De la o lună la alta, traiul este tot mai greu, iar salariile rămân neschimbate. Tot ce spun românii despre scumpirile în lanț și ce-i așteaptă la iarnă, într-un reportaj Realitatea PLUS. 

„S-au scumpit si gazele, si curentul . Au mai crescut cu 20 la sută, cu 10 la sută am văzut”, spune o bucureșteancă.

O altă tânără acuză că „toate s-au scumpit în ultima vreme, tot! Gazele, curetul si toate produsele alimentare, peste tot! Și hainele, imbracaminte, tot! Sunt scumpiri intre 4-5% pana la 20. Salariile sunt la fel in ultimii 5 ani. Ne descurcăm destul de greu”.

Un bucureștean spune că majorarea prețurilor, dar nu și a salariilro reprezintă un lucru dureros în aceste timpuri: „Preturile cresc intr un ritm galopant, iar majoritatea angajatorilor nu realizeaza lucrul asta. Dacă avem venitul de acum doi ani… si cu scumpirile astea, puterea de cumparare a scazut drastic. Mergem la serviciu nu ca sa ne asiguram un confort, mergem la serviciu sa supravietuim de pe o zi pe alta”.

„În fiecare zi este ceva mai scump, ceva mai mult. utilitățile cel putin… Am ajuns sa deschid plicurile la utilitati ca la Loto. intrebarea este : ce surpriza neplacuta urmeaza?, mai spune o femeie

Oamenii spun că nu le ajung deloc banii cu avalanșa scumpirilor din aceste zile.

„Probleme cu banii in principiu, ca nu iti ajung sa cumperi. Nu stii pe ce sa-i dai, ba pe mancare, ba pe intretinere, pe chirie, pe de toate”, spune o altă tânără. 

Pensionarii sunt foarte îngrijorați de ce îi așteaptă în ziua de mâine.

„Nu stiu in ce regim s-a mai trait așa. Ca atat îi blamam pe comunistii astia, dar n-am dus-o asa de rau ca acum. Eu nu sunt sigura de mâine ce va fi. Nesiguranța în primul rand, preturile care sunt…. Au urcat, pentru un pensionar…”, spune cu amărăciune o doamnă pensionară.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDistribuitorii de energie, OBLIGAȚI de ANRE să citească la timp contoarele – Ce trebuie să știe românii pentru a NU primi facturi uriașe
Articolul următorPrețul benzinei, la un pas de pragul critic de 7 lei – Avertismentul specialiștilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau