Ce scule nu trebuie să lipsească din arsenalul unui șofer? (P)

Fie că te pricepi sau nu la mașini, există câteva scule care nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău. Unele sunt destinate situațiilor de urgență și în cele din urmă ți-ar putea salva viața. Apoi, există câteva care sunt utile pentru întreținerea vehiculului. Iată câteva dintre ele:

Setul de chei fixe 

Setul de chei fixe este un instrument foarte important ce poate fi de folos în multe situații. Cu câteva zeci de lei poți achiziționa un set complet pentru cele mai uzuale dimensiuni; cheile ideale sunt cele cu două capete, unul inelar și unul normal, pentru astfel ești sigur că acoperi orice situație. 

Optează pentru cheile fixe în loc de cele tubulare: costă mai puțin și nu ocupă mult loc în portbagaj.  

Șurubelnița dreaptă și în stea 

Înainte să pleci la drum, asigură-te că din trusa de scule nu-ți lipsesc două șurubelnițe zdravene, una dreaptă și una în stea. Dar să nu le alegi pe cele mai ieftine când vine vorba de șurubelnițe, pentru că poți avea neplăcerea să rămâi cu mânerul în mână dacă este din plastic ieftin. 

Sunt recomandate cele ranforsate și magnetice, care sunt utile atunci când vrei să scoți un șurub dintr-un loc mai îndepărtat.   

Patentul 

Fără doar și poate, patentul este una dintre sculele care nu trebuie să lipsească din portbagajul tău, pentru că este de folos la o sumedenie de lucruri: deșurubezi, strângi șuruburi și piulițe, tai cabluri, coliere și sârmă. 

Cumpără un patent de calitate, cu mâner cauciucat, ce face priză bună cu mâna. 

Setul de imbusuri 

Ca și în cazul cheilor fixe, dacă vrei să economisești spațiu în interiorul mașinii, achiziționează un set de 10 imbusuri (cu dimensiuni de la 2 la 12 mm), în loc de o trusă completă de chei tubulare. 

Cu imbusurile poți desface practic orice piesă de la mașină: șuruburile de la fața unei uși, de la bordul mașinii sau elemente de la capota motorului.   

Accesoriile

Pe lângă aceste scule, din portbagajul tău este recomandat să nu lipsească și o bandă izolatoare, care este utilă atunci când se ivește o problemă electrică, niște coliere din plastic, un cutter, o foarfecă și o rolă duct-tape (o bandă adezivă gri cu lipici puternic și cu ranforsare textilă). 

Faptul că le ai la îndemâna te pot scuti de multe bătăi de cap. Spre exemplu, în urma unui accident minor, dacă bara de protecție se ține doar superficial în punctele de susținere, sau dacă se rup clemele de plastic de la scutul mașinii poți folosi banda adezivă pentru a ajunge în siguranță la destinație. 

Ca să le ai mereu la îndemână și pentru a evita ca o situație neplăcută să te ia prin surprindere, poți găsi rafturi auto pentru scule pe Storevan.ro – perfecte pentru organizarea acestora, construite în funcție de marca și modelul autovehicului tău. 

Prin urmare, fie că ai o mașină nouă sau nu, asigură-te să ai întotdeauna sculele potrivite în autoturismul tău; sunt extrem de folositoare și te pot salva în diferite situații.

Articolul precedentDEFICITUL BUGETAR la jumătatea anului: 4,17% din PIB. Jumătate din pierdere, provocată de criza COVID
Articolul următorRata şomajului în Spania, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani