Câți bani aruncă statul român pentru o bancă cu pierderi uriașe

Una dintre cele două bănci ale statului român, EximBank, plătește o sumă uriașă pentru achiziția unei bănci grecești cu pierderi mari.

 

EximBank şi National Bank of Greece au semnat acordul de achiziţie a 99,28% din Banca Românească, în urma tranzacţiei EximBank urmând să activeze pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România.

Senatorul liberal Florin Cîțu revine luni cu un mesaj de avertizare în cazul tranzacției de peste 300 milioane euro pentru o instituție bancară cu pierderi de 110 milioane euro anul trecut. Când nu dai banii tăi este normal să-ți bați joc de ei, spune economistul liberal.

“Afacerea” anului – statul roman supraliciteaza pentru o banca cu pierderi.

Cand nu dai banii tai este normal sa-ti bati joc de ei. Asta fac Dancila si animalul ei de companiei. Au dat o groaza de bani pe o banca care are pierderi.

Nici ministerul finantelor si nici Exim Bank nu au publicat inca detaliile tranzactiei prin care statul mai cumpara o banca. Nu-i ajungeau cele pe care deja le administra prost.

ZF spune ca pretul tranzactiei prin care Exim Bank a cumparat Banca Romaneasca este de 310 milioane euro.

Bani pe care Exim Bank nu-i are dar i-a imprumutat.

DAR

Uitati BOMBA aici.

In 2018 Banca Romaneasca a avut PIERDERI de 110 milione euro (sursa ZF).

Pe scurt- 310 milioane euro + dobanda (inca nu stim care este dobanda) bani publici pentru PIERDERI de 110 milioane euro. Asta e marea tranzactie.

Ce castigi tu personal Teodorovici cumparand cu bani publici o banca pe pierdere? (asta ar trebui sa-l intrebe institutiile statului daca nu ar fi ocupate cu hartuirea opozitiei politice).

Comisia Europeana ar trebui sa se uite la tranzactie si sa vada daca nu reprezinta AJUTOR de STAT.

Consiliul Concurentei? Curtea de Conturi? DIICOT?”, a scris Florin Cîțu luni dimineața pe Facebook.

Articolul precedentBucureștiul, un nou record la construcția de locuințe
Articolul următorCel mai mare retailer european părăsește China