252 milioane de lei ne costă desfășurarea alegerilor europarlamentare în România, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Prin comparație, referendumul pentru schimbarea Constituției în sensul definirii precise a căsătoriei (7-8 octombrie 2018) a costat doar 163,7 milioane de lei.

La ședinele de guvern au fost stabilite, orintre altele, au fost reglementate modelele ștampilelor birourilor electorale, modelul timbrului autocolant, al ștampilei și buletinului de vot, precum  și al listelor electorale.

„Suma necesară pentru buna desfășurare a scrutinului este de 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale”, conform reprezentanților Guvernului.

Pe 26 mai 2019, cetățenii României sunt chemați la urne să-și aleagă prin vot direct reprezentanții la Parlamentul European. Este al patrulea astfel de scrutin de la aderarea țării la U.E. în 2007.

Articolul precedentEuroparlamentare 2019. România, codașă la atragerea de fonduri europene
Articolul următorFMI, în vizită în România pentru evaluarea stării economiei