Cabinetul Orban ia la bani mărunți proiectele Guvernului Dăncilă

Cabinetul Orban ia la bani mărunți proiectele Guvernului Dăncilă. După ce a analizat amnistia fiscală, Ministerul Finanțelor Publice a decis să elimine pragul de un milion de lei. În analiză sunt și alte proiecte cu care fostul Guvern s-a mândrit. Construcția unui sistem de resorturi de lux la malul mării, dar și complexul turistic pentru ski din masivul Făgăraș ar putea rămâne fără finanțare.  Guvernul e hotărât să amâne și reducerea TVA de la 19 la 16%, dacă măsura va fi adoptată de Parlament.

Aministia Fiscală este un proiect continuat de noul Executiv și chiar extins. Printr-o OUG, Guvernul Orban a eliminat pragul de 1 milion de lei, prin urmare toate companiile pot aplica pentru restructurarea datoriilor. Amnistia fiscală vine în întâmpinarea companiilor aflate în impas financiar, care pot beneficia de restructurarea datoriilor bugetare principale şi anularea accesoriilor aferente. Măsura este benefică atât pentru stat, cât şi pentru contribuabili.

Firmele cu datorii pot depune notificările la ANAF până pe 31 martie, iar planurile de restructurare pot fi depuse până pe 31 iulie.

Guvernul analizează zeci de proiecte promise de Guvernul Dăncilă. Proiecte precum construcția unui sistem de resorturi de lux la malul mării, dar și complexul turistic pentru ski din masivul Făgăraș ar putea rămâne fără finanțare vor rămâne cel mai probabil fără finanțare.

Sub semnul întrebării sunt însă și proiecte extrem de importante: Construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă și celule stem, construirea spitalelor regionale, dar și finalizarea mai multor autostrăzi.

Creșterea deficitului bugetar, evaziunea financiară crescută și slaba colectare la bugetul de stat fac ca multe proiecte să rămână doar pe hârtie.

Măsurile luate de guvern pentru reducerea cheltuielilor nu se opresc aici.  Premierul a anunțat că va proroga intrea în vigoare a reducerii TVA de la 19 la 16%, dacă măsura va fi adoptată de Parlament.

Articolul precedentPSD, reacție la acuzațiile ministrului de Finanțe: 10 miliarde, domnule Cîțu! Nu 20, cum mințiți fără pic de jenă!
Articolul următorCei mai mulți turiști străini din Bulgaria vin din România