Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii, a crescut cu aproape 20% în prima jumătate a anului, acesta fiind a doua creştere la nivelul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al BVB.

Indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET, BET-TR, a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 14.000 de puncte şi a crescut cu aproape 30% de la începutul anulu.

Potrivit preşedintelui BVB, Lucian Anghel, investitorii de toate tipurile sunt atraşi atât de creşterea preţului acţiunilor, cât şi de dividendele generoase oferite de companiile listate la BVB.

„Randamentul de aproape 30 de procente oferit în prima jumătate de an de indicele BET-TR, care include şi dividendele, este o propunere atractivă pe care România o face către cei care deţin capital. Mai mult, indicele BET-TR a ajuns la maxime istorice şi România îşi reconfirmă astfel în faţa investitorilor potenţialul de creştere”, a mai afirmat Anghel.

În iunie, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a depăşit 11,5 milioane de euro, iar de la începutul anului s-au tranzacţionat pe Bursa de Valori Bucureşti peste 1,1 miliarde de euro.

În aceeaşi perioadă, valoarea de piaţă a companiilor româneşti a crescut cu 15%, de la 18,1 miliarde de euro la începutul anului până la 20,8 miliarde de euro. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 34,8 de miliarde de euro, în creştere cu 14%.

Articolul precedentRata şomajului a fost în scădere în luna iunie
Articolul următorNissan disponibilizează peste 10.000 de oameni