BNR vrea să își schimbe site-ul, conceput acum 10 ani

Banca Națională a României (BNR) vrea să își înlocuiască site-ul web actual, conceput acum 10 ani. Nolul site va fi realizat conform celor mai noi standarde și tehnologii și menit să asigure îmbunătățirea proceselor de comunicare cu publicul, potrivit datelor unei licitații deschise demarate în această lună de BNR. Site-ul, accesat zilnic de peste 30.000 de utilizatori unici, are statut de aplicație critică pentru banca centrală, orice întrerupere a funcționării sale putând avea un impact negativ chiar asupra piețelor financiare.

Contractul licitat, publicat în data de 5 februarie în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), are o valoare estimată de 912.000 de lei. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț și va avea o durată de implementare de maxim 12 luni din momentul începerii proiectului.

Proiectul implică de asemenea realizarea unei aplicații webmobile pentru distribuirea celor mai solicitate informații (dobânzi, curs de schimb și știri BNR) pe dispozitive mobile, precum și prin construirea unui API de tip REST, pentru a înlesni interoperatibilitatea cu alte sisteme, prin internet.

Infrastructura hardware și de comunicații, precum și licențele pentru software-ul de bază (sisteme de operare, baze de date) nu fac obiectul acestui contract, intrând în obligațiile BNR.

Articolul precedentSe închide o mare fabrică de încălţăminte din România, 700 de oameni concediaţi
Articolul următorAn record pentru tranzacțiile cu birouri în România