BNR a lansat o monedă numismatică în cinstea preluării președinției UE

Banca Naţională a României a lansat, luni, în circuitul numismatic, un set de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat), o moneda din argint şi una din alama, pentru colecţionare, dedicate preluării de către România, de la 1 ianuarie, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Lansarea în circuit s-a făcut la sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Tirajul este de: 250 de seturi de trei monede (din aur, argint, tombac cuprat și broșură de prezentare), la prețul de 1.965 de lei, fără TVA; 250 de monede din argint, la prețul de 325 de lei fără TVA și 5.000 de monede din alamă, la prețul de 10 lei, fără TVA.

Moneda de aur are, pe față, harta Uniunii Europene, inscripţia în arc de cerc „România”, valoarea nominală „100 Lei”, stema României şi anul de emisiune „2019”. Monedele de argint și cupru au aceeași grafică, dar diferă valorile nominale, 10 și respectiv 1 leu.

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat şi din alamă) prezintă o compoziţie ce conţine logo-ul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi inscripţia circulară, Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

Monedele din aur, argint, tombac cuprat şi monedele din alamă, dedicate preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, au putere circulatorie pe teritoriul României.

 

Articolul precedentBlocaj fără precedent pe bugetul de stat. „Se pregătește un buget de criză pe 2019”
Articolul următorRomânia va avea la dispoziţie între 60 şi 80 de milioane de euro la şefia UE