BNR critică PSD pentru implicarea ABUZIVĂ a instituției în spoturile sale electorale

Banca Națională a României critică folosirea unor imagini și declarații ale specialiștilor instituției, scoase din context, în scopuri electorale. Astfel de situații apar în spoturi ale social-democraților. ”BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre”, a transmis banca, într-un comunicat. 

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului”, se mai arată în comunicat. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCulisele statului paralel | Dezvăluiri despre unul dintre cei mai bogați români: Cine este Gabriel Comănescu
Articolul următorVânzările de maşini ecologice noi au crescut în România cu peste 15%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau