Blue Air in picaj! Fara 40-60 de milioane de euro compania s-ar putea prabusi!

Compania aeriana romaneasca Blue Air este in cadere libera dupa ce aproape 90% din angajati sunt in somaj tehnic iar conducerea companiei a anuntat ca ar avea nevoie de 40-60 de milioane de euro pentru a putea supravietui si pastra cota actuala de piata.

„La acest moment si pe baza informatiilor pe care le avem referitoare la evolutia acestei crize, estimam o nevoie de 40 – 60 milioane euro pentru a continua sa ne pastram cota de piata la nivelul de dinainte de criza”, potrivit CEO-ului companiei, Oana Petrescu.

„Doar asa putem continua sa zburam si sa mentinem un nivel de incasari minimal care sa faca posibila plata salariilor colegilor nostri si a costurilor absolut esentiale – si astfel sa castigam timp pana la finalizarea analizei dosarului nostru de credit de salvare depus luna trecuta la Guvern. Fara acest credit, toate eforturile noastre de a salva aceasta companie emblematica pentru aviatia romaneasca vor fi fost inutile”, a adaugat aceasta.

Desi majoritatea angajatilor sunt in somaj, pilotii Blue Air pot zbura prin rotatie in cadrul putinelor curse operate inca de companie, pentru a-si putea pastra licenta de zbor.

„La data de azi, peste 90% din colegii mei sunt in somaj tehnic. (…) Colegii mei de la zbor au pus in functiune un mecanism care sa dea posibilitatea sa zboare tuturor pilotilor doritori, prin rotatie”, a mai explicat CEO-ul Blue Air.

Compania a investit 80 de milioane de euro in perioada 2016-2018, bani care vor fi pierduti daca operatorii straini vor prelua activitatea pe rutele operate de Blue Air odata ce zborurile vor putea fi reluate.

Toate cursele regulate ale Blue Air sunt suspendate, iar momentan compania a lansat o serie de curse „la cerere”.

Articolul precedentLoterie cu angajatii de la Loteria Romana. Acuzatii grave la plecarea in somaj tehnic
Articolul următorMediul de afaceri propune o strategie națională