Birorurile de promovare turistică în străinătate, ultima găselniță în materie de promvare păguboasă

Ministrul PSD al Turismului, Bogdan Trif, anunta ca va reinfiinta birourile de promovare a Romaniei in strainatate. Acestea au fost desfiintate, in primavara anului 2017, de fostul ministru PSD al Turismului, Mircea Titus Dobre, din cauza ca ajunsesera veritabile gauri negre in bugetul de stat.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că reînființa birourile de promovare a României în străinătate, după ce fuseseră desființate cu mai bine de un an în urmă, de fostul ministru, tot PSD, pentru că nu făceau decât să toace bani din buget.

Actualul ministru al Turismului, Bogdan Trif, consideră că desființarea celor 14 birouri de promovare pe piețele externe a fost o decizie greșită.

Astfel, nu doar că le va reactiva pe cele desființate, dar că va mai adăuga încă șase, astfel că vor fi 20, iar numărul personalului se va dubla, de la un angajat la doi pentru fiecare birou în parte.

„Degeaba pui acolo un om. Se mai imbolnaveste omul, isi mai ia concediu medical. Sau concediu de odihna. Si oricum cei care au lucrat aveau de facut si raportari si nu aveau timp sa interactioneze cu tour-operatorii asa cum ar trebui. Asa ca am decis sa avem cate doi oameni pentru fiecare dintre aceste birouri.

Este adevarat ca ele nu asigurau in mod eficient promovarea. Asta inseamna ca trebuiau eficientizate, nu desfiintate. Asa, dupa desfiintare, a trebuit sa treaca o perioada de timp pana sa le putem redeschide”, a precizat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a mai spus ca se vor crea 56 de posturi noi la nivel de minister. 40 dintre ele vor fi ocupate cu angajatii birourilor de promovare din strainatate, iar 5 de salariati ai unui birou de promovare care se va infiinta in Romania. In plus, vor exista si coordonatori.

Intrebat de jurnalisti daca pe aceste posturi vor fi angajati doar oameni din minister, Bogdan Trif a spus ca vor fi adusi si din afara si ca se va da concurs.

Potrivit notei de fundamentare a hotararii postate in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Turismului, cele 21 de birouri de promovare – adica cele 20 externe, cel intern si cele ale coordonatorilor – vor fi dotate cu 25 de masini care sa poata consuma, fiecare, cate 300 de litri de carburant lunar.

Potrivit ministrului Turismului, birourile de promovare vor fi funcționale până la finele anului.

 

Fostul ministrul al Turismului, Mircea Titus Dobre, a închis primăvara anului trecut cele 14 birouri de promovare externă a României, după se constataseră mai multe nereguli în funcționarea acestora. Printre altele, la controlul efectuat s-au descoperit cheltuieli de 500.000 euro fără documente justificative.

 

In plus, unii angajati plateau – in tari cu preturi comparabile – chirii de 1.347 euro pentru birouri si locuinte, in timp ce altii dadeau nu mai putin de 5.357 euro, tot pe chirii. Nimeni nu s-a intrebat, insa, de ce cheltuielile difera.

 

De fapt, potrivit Ministerului Turismului de atunci, bugetele erau create artificial „dupa bunul plac al reprezentantilor din cadrul acestor birouri de promovare”.

Articolul precedentPreviziuni sumbre pentru românii cu credite. Dobânzile explodează
Articolul următorLegea offshore pare să se fi înecat la mal. Nici un rezultat concret în reglementarea exploatării gazelor din Marea Neagră

Comments are closed.