BASF a finalizat achiziția unui pachet de operațiuni agro de la Bayer

BASF a anunţat miercuri că a încheiat procesul de achiziţie a unor segmente de operaţiuni şi active de la Bayer. În octombrie 2017 şi în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziţie pentru operaţiunile şi activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul în care Bayer a achiziţionat Monsanto.

Tranzacţia completează în mod strategic activităţile BASF în domeniul protecţiei plantelor, al biotehnologiei şi al agriculturii digitalizate şi marchează intrarea companiei pe piaţa seminţelor, a erbicidelor neselective şi a nematocidelor pentru tratamentul seminţelor”, se arată într-un comunicat.

Prin această achiziţie, aproximativ 4.500 de angajaţi se alătură companiei BASF.

„Această achiziţie transformă rolul BASF în agricultură. Ne îmbunătăţeşte poziţia pe piaţa soluţiilor agricole şi creează noi oportunităţi de creştere”, a declarat Saori Dubourg, membru al Consiliului Directorilor Executivi din cadrul BASF SE şi responsabil pentru divizia Agricultural Solutions.

Acordurile includ următoarele active Bayer: operaţiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu; operaţiunile cu seminţe inclusiv genetica, cercetarea şi capabilităţile de ameliorare, precum şi mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite ţări; operaţiunile cu seminţe de legume; platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu; o gamă de produse pentru tratamentul seminţelor; anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale; întreaga platformă digitală pentru agricultură xarvio; precum şi anumite erbicide neselective şi proiecte de cercetare pentru nematocide.

”Aceste tranzacţii sunt în prezent finalizate, cu excepţia operaţiunii cu seminţe de legume, a cărei închidere este aşteptată în cursul lunii august”, informează reprezentanţii BASF.

„Având soluţii puternice, de la seminţe până la recoltare, şi beneficiind de o capacitate de cercetare şi dezvoltare extinsă şi performantă, vom stimula competiţia pe piaţă. Pentru clienţi asta înseamnă că vor continua să aibă posibilitatea reală de a alege, atât astăzi cât şi în viitor”, a explicat Markus Heldt, preşedintele diviziei Agricultural Solutions, din cadrul BASF, citat de News.ro.

De asemenea, pentru a reflecta amploarea noului portofoliu pe care îl deţine în domeniul agricol, BASF a redenumit divizia “Crop Protection”, aceasta devenind “Agricultural Solutions”. În plus, divizia a creat o nouă unitate globală de operaţiuni pentru seminţe şi însuşiri genetice.

În 2017, divizia Agricultural Solutions BASF a generat vânzări în valoare de 5,7 miliarde de euro.

Grupul BASF are 115.000 de angajaţi. Portofoliul este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Agricultural Solutions şi Petrol şi gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (BAS).

 

Articolul precedentCumpăr acțiuni, cumpăr acțiuni ! Titlurile ”Centenar” vor putea fi speculate ca acțiunile lui Văcăroiu
Articolul următorOMV Petrom a extras un profit mai mare cu 6% în primul semestru 2018

Comments are closed.