ASSAI, indignată de decizia ASF: A sancționat simbolic Euroins

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) este indignată de decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a aplica o sancțiune simbolică, în valoare de doar 100.000 lei, companiei de asigurări Euroins.

„Această decizie este o dovadă evidentă că ASF girează abuzurile acestei Euroins, sancționând la nivel de S.R.L. compania cu cele mai multe reclamații din țară. ASF, instituția statului care ar trebui să protejeze drepturile asiguraților și ale păgubiților, ignoră zecile de mii de reclamații ce sunt depuse de aceștia,  coabitând cu asigurătorul împotriva drepturilor păgubiților și respectării legii”, a declarat Marian Lazar membru ASSAI.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) informează că această amendă reprezintă doar 10-20% din debitele restante față de o singură o unitate service care efectuează reparații auto.

„Pentru o companie care raportează într-un singur an vânzări de 1,3 miliarde de lei o sumă de 100.000 lei nu reprezintă nici amendă, nici sancțiune. Însă, în acest mod înțelege ASF să protejeze drepturile cetățenilor împotriva abuzurilor asigurătorilor RCA”, a adăugat președintele ASSAI.

Articolul precedentRomânia și Bulgaria, pe ultimele locuri în UE privind munca de acasă
Articolul următorÎn timp ce România se zbate în zăpadă, firmele de salubritate și deszăpezire prosperă