Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că sute de mii de facturi au fost emise greșit de către furnizorii din România. Ciucă promite  că odată cu noua OUG care prevede plafonarea prețurilor la gaze și curent furnizorii nu vor mai emite facturi greșite. Ciucă a oferit şi detalii privind controalele efectuate la furnizori în ultima săptămână.

„În urma verificărilor, s-au găsit 81.195 facturi greşite, iar la nivelul energiei electrice au fost identificate peste 400.000 de facturi greşite. În urma controalelor ANPC s-a constat nerepectarea normelor din lege, și s-a dispus refacerea controalelor. Suntem convinși că vom atinge targetul privind refacerea facturilor. În baza noii ordonanțe prin care s-a modificat prețul gazelor, ne așteptăm ca impactul asupra sistemelor să fie minim. Săptămâna viitoare vom discuta cu furnizorii de energie, ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în decembrie și ianuarie.

S-a constatat refacerea acestor facturi întocmite greșit, peste jumătate dintre cele pe partea electrică au fost refăcute. S-a urmărit ca impactul asupra sistemului de informații al furnizorilor să fie minim”, a spus Nicolae Ciucă.

Articolul precedentOlguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”
Articolul următorTrafic record de mărfuri în porturile maritime românești în 2021. În top cerealele și petrolul