Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern

Persoanele care au lucrat in regim de telemunca pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achizitionarea de echipamente IT.

Banii se vor acorda la cererea si prin intermediul angajatorului. Totodata, Guvernul ar putea sprijini salariul celor carora li s-a redus timpul de lucru platit.

Conditia pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectiva sa fi lucrat cel putin 15 zile lucratoare in regim de telemunca, pe perioada Starii de Urgenta, mai arata sursa citata.

Din pachetul de masuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu pana la 50% a timpului de lucru al angajatilor. Daca apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de munca pentru angajat, atunci il vei plati cu 50% din salariu, iar statul ofera o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul initial si salariul de dupa modificarea programului de munca.

Sumele se vor plati prin acelasi mecanism de rambursare ca la somajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de masuri este 2,5 miliarde de lei si pot beneficia pana la 700.000 de angajati.

Articolul precedentAjutorul suplimentar acordat şomerilor americani se încheie vineri. Democraţii şi republicanii din Congres nu au reuşit să ajungă la un acord asupra unui nou plan de sprijin
Articolul următorAmbasadorul Israelului, David Saranga, interviu exclusiv. Ce putem învăța de la o țară care trece prin vremuri și mai tulburi? – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau