Peste 5.600 de controale la societățile care defășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL au dus la amenzi în valoare totală de 4.177.300 de lei.

Controalele au avut loc în perioada 28 august – 31 octombrie 2023, imediat după explozia de la Crevedia, precizează Ministerul Muncii.

Totodată, cei de la Inspecția Muncii au descoperit 30 de angajați la negru.

Tot legat de relațiile de muncă, inspectorii au descoperit cazuri în care angajații munceau mai mult decât durata maximă prevăzută de lege, iar pentru asta nu erau plătiți în plus și nici nu li se acordau zile libere.

De asemenea, în domeniul securității și sănătății în muncă s-a descoperit că operatorii nu aveau „atestatele de examinare `in situ`, de la INSEMEX Petroșani, pentru toate instalațiile care funcționează în mediu potențial exploziv”.

Mai mult, ”nu este efectuată verificarea periodică a rezistenței de dispersie a prizelor de pământ și rastelele cu recipiente butelii nu aveau o legătură corespunzătoare la priza de pământ” și ”operatorii umplere recipiente GPL nu erau autorizați conform prescripţiilor tehnice PT-ISCIR, iar instruirea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este necorespunzătoare, în special cu privire la protecţia împotriva exploziilor”, mai spun cei de la Ministerul Muncii.

În alte cazuri, inspectorii au descoperit că angajatorii nu au emis instrucțiuni scrise privind folosirea surselor de foc deschis și fumatul la locurile de muncă și nu dețin o evidență a zonelor cu risc ridicat și specific din cadrul stației de distribuție a carburanților.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVești bune pentru elevi! Ministerul Educaţiei a virat banii pentru bursele şcolare, pe septembrie şi octombrie
Articolul următorEducația financiară – o noțiune necunoscută românilor. 30% sunt analfabeți financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau