Amenzi de până la 10.000 de lei pentru vânzarea băuturilor energizante minorilor

Guvernul are în lucru un proiect de hotărâre care prevede amenzi de până la 10.000 de lei pentru vânzarea băuturilor energizante către minori.

De asemenea, proiectul precizează locurile unde aceste băuturi au interdicție de comercializare.

Potrivit proiectului de act normativ se interzice vânzarea băturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, se interzice comercializarea băuturilor energizante în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 de metri față de orice punct de acces în unitățile de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior.

Amenzile pentru nerespectarea interdicțiilor sunt între 5.000 și 10.000 de lei pentru vânzarea băturilor energizante către minori, între 5.000 și 15.000 de lei pentru comercializarea băuturilor energizante prin automate, între 15.000 și 25.000 de lei pentru comercializarea băuturilor energizante în incinta sau proximitatea școlilor sau spitalelor.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către Ministerul Sănătății, de către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de către Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor.

 

Articolul precedentIsărescu: Este dificil de crezut că monedele virtuale vor deveni cu adevărat bani
Articolul următorRata creditelor neperformante ajunsese la 6,16% la nivel de sistem bancar, în T1

Comments are closed.