Amenzi de 70.000 de lei pentru firmele care nu respecta starea de urgenta!

  Firmele romanesti vor plati amenzi de pana la 70.000 delei incepand de maine daca nu vor respecta regimul starii de urgenta.

  Potrivit comunicatului Grupului de Comunicare Strategica, transmis miercuri, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Ordonanta de urgenta prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului starii starii de urgenta.

  Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respecta ordonantele militare au crescut, acestea fiind cuprinse intre 2.000 de lei si 20.000 de lei, fata de valorile initaile, cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

  GCS mai arata ca amenda minima pentru persoanele juridice care nu respecta ordonantele militare a crescut de la 1.000 de lei cat era pana acum, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice ramane stabilit la 70.000 de mii de lei.

  Aceste sanctiuni vor putea fi aplicate incepand de joi, 2 aprilie 2020.

  „In plus, au fost introduse si sanctiuni complementare pentru cei care nu respecta prevederile legale, dupa cum urmeaza: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventie; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de catre organele abilitate; suspendarea temporara a activitatii; desfiintarea unor lucrari; refacerea unor amenajari”, potrivit GCS.

  Aceste masurile complementare de sanctiune vor fi aplicate in functie de natura si gravitatea faptei.

   

  Articolul precedentIkea intra pe piata echipamentelor pentru coronavirus
  Articolul următorFara scrupule! O banca romaneasca a majorat comisioanele la plati online