Aproximativ 2.500 de salariaţi ai fabricilor TMK-Artrom din Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit salariile, pentru că miliardarul rus care controlează grupul se află pe lista de sancţiuni a UE, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit corespondentului Radio România Actualități în judeţul Caraş-Severin, magnatul Dmitri Pumpianski a transferat acţiunile pe care le deţinea către o firmă din Cipru, iar până la clarificarea statutului juridic, conturile din România ale companiei rămân blocate.

”Conturile companiei TMK-Artrom din Slatina şi Reşiţa au fost blocate de la sfârşitul săptămânii trecute, iar salariaţii din cele două uzine nu şi-au luat salariile”, au afirmat liderii de sidicat, potrivit Renașterea Bănățeană.

Potrivit acestora, blocarea conturilor companiei înseamnă şi întreruperea producţiei de oţel ţaglă în aproximativ 2 săptămâni, urmată de închiderea combinatului siderurgic.

Cele 2 fabrici au 782 de angajați în Reşiţa și circa 1.600 în Slatina.

Articolul precedentRUSIA este la pământ! Intră AZI în incapacitate de plată – FITCH a făcut anunțul
Articolul următorPrețul petrolului a scăzut pentru a 5-a oară în ultimele 6 zile – Tarifele la pompă, în România, se mențin ridicate